Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl etkinliklerine katıldık




Ödemiş’in kurtuluş günü etkinliklerine katılım sağladık.10 gün süren etkinliklerde kurucu başkanlarımızda Alev Coşkun ve yönetim kurulu üyemiz Prof. Necdet Neydim çeşitli oturumlarda yönetici, konuşmacı olarak yer aldılar, sunumlarda bulundular.
 Kurtuluş günü etkinliklerinde, üyelerimizden Abdullah Öcal ve Nesrin Öcal Birgi’de  ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği   Birgi ipeğinin ve yerel el işlemelerinin sergilendiği İPEK KÜLTÜR konulu  bir sergi açtılar. 
 
Üyelerimizden Nesrin Öcal Ödemişin düşman işgalinden kurtuluşun 100. yıl etkinlikleri kapsamında "İPEK KÜLTÜRÜ" sergisi açmıştır. 
Sergi 3-9 Eylül tarihleri arasında açık kalmıştır.
Yoğun ilgi ve ziyaretçi çeken sergi Birgi Derviş Ağa Medresesinde açılmıştır.

Üyelerimizden Prof. Necdet Neydim kurtuluşun 100.. yıl etkinliklerinde Ödemiş Köseler köyünde "Atatürk'ün Çocukluğu" konulu bir söyleşi düzenlemiştir. Söyleşiye köydeki çocuklar ve kadınlar büyük ilgi gösterdiler.
Necdet hocamıza çok teşekkür eder
Başarılarının devamını dileriz.
Ödemiş'imizin kurtuluşu kutlu olsun.
(Şehirlerimizin kurtuluşunu inananlar ve kazananlar kutlar.)
Bizlerde İstanbul'daki Ödemiş Kültür Tanıtım ve Dayanışma Derneği olarak Ödemiş'İn kurtuluşunun 100. yıl etkinliklerinde yer almaya çalıştık.

Üyelerimizden ve kurucu başkanlarımızdan Alev Coşkun 3 Eylül kurtuluş etkinliklerinde, çeşitli konularda konuşmalar yapmış ve  " Milli Mücadelede Efelik" konulu sempozyumda  oturum başkanlığını yapmış ve Kurtuluş savaşında efelerin ve Ödemiş'deki milli mücadelenin , ilk kurşun direnişinin önemi üzerine bilgiler vermiştir.

Kuvayı Milliye, Milli mücadele ve Kurtuluş savaşımız konularında araştırma ve eserleriyle övündüğümüz Alev Coşkun abimize çok teşekkür ederiz.






    Haberler Diğer Haberler
  • "Elini Uzat Uzakta Kalmasın" kampanyasına İstanbul'daki Ödemiş'liler olarak destek olduk.
  • Kuvayı Milliye’nin 100. Yılı
  • İstabuldaki Ödemişliler ve Belediye Başkanımız Mehmet Eriş İstanbulda buluştular.
  • Ödemiş Kültür Tanıtım ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Gölcük ile İstanbul’daki Ödemişli Efeler Kulübü Başkanı Hilmi Alpdoğan, TV9 Küçük Menderes Gazetesinde
  • Derneğimiz Õdemiş'in 97.Kurtuluş Etkinliklerinde ve 35. Ödemiş Milli Fuarında
  • Arşiv

    Üye Girişi

    E-Mail:   

    Şifre:   

    • Şifremi Unuttum • Yeni Üye • Hesabım