Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun !

Zeybek oyunları ve müzik eşliğinde yenilen yemekte, İzmir marşı ve 10.Yıl marşları okundu.

Derneğimizin gecesine İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Kesin ve Cumhuriye Vakfı Başkanı Alev Coşkun misafir oldular ve Cumhuriyet konuşmaları yaptılar.

Dernek başkanı Osman  Gölcük'de yaptığı konuşmada:

“Geldikleri gibi giderler" diye başlayan kurtuluş savaşı zaferi sonunda  "Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz"  diyerek 29.Ekim.1923 de Cumhuriyet ilan edildi.

Saltanat kaldırılıp, "Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir." anlayışı ile yetkilerin saraydan alınıp halka ve onun temsilcilerine verilmesidir Cumhuriyet .

Cumhuriyet halkın ümmetlikten vatandaşlığa geçmesidir.

Cumhuriyet laikliktir

Cumhuriyet kadın haklarıdır, medeni kanundur.

Cumhuriyet demokrasidir , çağdaş hukuktur, hukukun üstünlüğüdür.

Cumhuriyet sosyal adalettir.

Cumhuriyet harf devrimidir, çağdaş eğitimdir, aydınlanmadır.

Cumhuriyet Atatürk devrimleridir.

Günümüzde Cumhuriyetin bu ilke ve devrimlerinin uygulandığı söylenemez.

"Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır."

Diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün

"İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır."

Diyerek  bizlere verdiği görevi hiç unutmadık.

Her zaman laik, demokratik ve sosyal adaletçi Türkiye Cumhuriyetinin savunucusu olacağız.

Yaşasın  Cumhuriyet

Yaşasın Demokrasi

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Etkinliklerimiz Diğer Haberler
  • 25.02.2024 Geleneksel Ödemiş Kahvaltımız ve Ödemişli yazarımız Serra Menekay ile söyleşimiz
  • 2023 Geleneksel Ödemiş Kahvaltımız yapıldı
  • Geleneksel Ödemiş Kebap Günü Mayıs-2022
  • 12.Ocak.2020 de Töngül Pideli kahvaltımız geniş katılımla yapıldı.
  • Yeni yılın 2020 nin ilk Töngül Pideli Kahvaltısı
  • İstanbul'daki Ödemişliler geleneksel Cumhuriyet Bayramı yemeğinde bir araya geldi.
  • Asker İnönü
  • BİLİNMEYEN YÖNLERİ İLE MÜBADELE VE ÇAKICI MEHMET EFE